DAAL – indisk linsgryta

,

Ingredienser (4 port):

 • 1 gul lök
 • 2 morötter
 • 2 msk rapsolja
 • 1 msk riven färsk ingefära
 • 1 tsk gurkmeja
 • 1 tsk malen koriander
 • 1 tsk malen spiskummin
 • 0,5 tsk kanel
 • 4 dl röda linser
 • 4 dl kokosmjölk
 • 6 dl vatten
 • 1 buljongtärning
 • 2 msk limejuice
 • 1 krm salt
 • 1 ask cocktailtomater
 • 1 rejäl näve babyspenat
 • Creme fraiche
 • färsk koriander

Finhacka löken och morötterna och stek i rapsolja några minuter. Häll på kryddorna och stek nån minut till. Häll på linser, kokosmjölk, vatten och buljongpulver. Låt småkoka under lock på låg värme ca. 15 min. Dela coctailtomaterna på hälften och lägg i grytan tillsammans med spenaten. Låt koka upp igen. Smaka av med limejuice och salt. Servera grytan som den är med en klick creme fraiche eller smetana, massa färsk koriander och en limeklyfta att pressa över. Det går såklart även bra att äta ris eller quinoa till!