Kaneläpplen med havretäcke och vaniljgrädde

En enklare och nyttigare variant av äppelsmulpaj – kaneläpplen med havretäcke och vaniljgrädde.
.
.
Ingredienser (4 port):
▫️2 äpplen
▫️ceylonkanel
▫️1 dl Paulúns Granola äpple & kanel
▫️0,5 dl riven kokos
▫️3 färska dadlar
▫️0,5 dl kokosolja
.
▫️3 dl vispgrädde
▫️1 krm äkta vaniljpulver
.
.
Gör såhär: Skala och dela äpplena. Ta bort kärnhusen. Lägg äpplena i en ugnsfast form och strö över kanel. Blanda granolan, kokos och hackade urkärnade dadlar med kokosoljan. Fördela toppingen på äpplena och baka i ugnen tills äpplena är mjuka (ca 45 min i 200 grader). Ha koll på toppingen och lägg på aluminiumfolie om den börjar brännas. Vispa grädden med vaniljpulvret och servera till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *