Halloumisallad med grapefrukt och nektarin

Ikväll bjöd jag familjen på den här salladen – så fräsch och god i värmen!
.
.
Ingredienser (4 port):
▫️2 pkt halloumi
▫️1 påse finbladig grönkål (eller annan valfri sallad)
▫️1 burk blandade oliver (ta de du gillar)
▫️1 gurka
▫️2 blodgrape
▫️2 nektariner
▫️1 kruka basilika
▫️olivolja
▫️nymalen svartpeppar
Gör såhär: Lägg upp grönkålen på ett stort fat. Skala gurkan, dela på längden och skrapa bort kärnorna med en tesked. Skiva gurkan och lägg över grönkålen tillsammans med oliverna. Filéa grapefrukten (skär ut fruktköttet klyfta för klyfta så att du slipper det vita hårda runt klyftorna) och skär i bitar. Skär även nektarinen i bitar och lägg på fatet. Skiva halloumin och stek i olivolja. Lägg halloumin på salladen, ringla över olivolja och mal lite svartpeppar över. Lägg slutligen bladen från en kruka basilika överst. Klart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *