Quinoasushi

Jag älskar sushi! Men eftersom jag inte äter socker eller vitt ris så blir det inte att jag äter sushi så ofta eftersom jag då måste göra den själv hemma. Men idag testade jag att göra quinoasushi och ASSÅ! Det blev såå gott! Det här måste ni testa!
Och förresten, visste ni att quinoa är en riktig superört? Quinoa innehåller hela 12% protein och alla de 9 essentiella aminosyrorna som kroppen själv inte kan producera, vilket gör det till en fullvärdig proteinkälla. Bra va?
.
.
Ingredienser (1 rulle, ca 10 bitar):
▫️2,5 dl kokt kall vit quinoa
▫️2 msk laktosfri färskost
▫️1 tsk sesamolja
▫️1 noriark
▫️Valfri fyllning (jag använde stekt ägg i strimlor, morot och gurka)
Till servering:
▫️Tamarisoja
▫️Wasabi (hade ingen hemma, därav inte med på bild:))
▫️Sesamfrön (jag använder Reneé Voltaires Furikake)
▫️Färsk koriander
.
.
Gör såhär: Blanda den kokta quinoan med färskosten och sesamolja. Bred ut på noriarket. Lägg på valfri fyllning (ta det du gillar och har hemma). Rulla ihop och skär i bitar. Strö över lite sesamfrön och koriander och ät med wasabi och tamarisoja. MUMS!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *